Мобільний: 097-745-22-76
Мобільний: 063-33-85-685
Мобільний: 095-795-75-36
Кошик порожній
У кошику товарів: 0
Головна > Публікації > Цікаві факти про цукор

Цікаві факти про цукор

11 грудня 2015 р. 13:20

Цікаві факти про цукор

Людство вживає цукор у всіх його проявах, навіть не замислюючись, який саме «цукор» потрібен його організму. Ми їмо каші, макаронні вироби, борошняне і шоколад, фрукти як наші, так і екзотичні, не віддаючи собі звіт в тому, скільки нам потрібно цього самого «палива».

Що таке цукор, потрібен він нам чи ні і який. Представляємо всі самі цікаві факти про цукор про цей чудовий «бензин» для людини.
Трохи історії

Цукор в простолюдді, а сахароза — по-науковому, прийшов з Індії завдяки єгиптянам. Вони були такими «посередниками» між Індією та Європою. В Україні ж він з’явився в XI-XII століттях. «Скуштувати» його могли тоді тільки лише князь і вельможі до нього. Вітчизняне виробництво стало налагоджуватися в 1809 році завдяки нашій ж сировині — буряку.

Різновиди

Популярний буряковий цукор або рафінований білий присутній в житті кожного з нас завдяки Наполеону, який з 1806 року зміг створити «плідний» і твердий грунт для його виробництва.

Тростинний цукор до XIX століття був предметом розкоші і багатства. А розвиток як такий він отримав завдяки Колумбу, який дбайливо переніс цю рослину «шикарності» на Гаїті з Канарські острова. Дана культура мала колосальні можливості вже тоді задовольнити населення Європи.

Коричневий цукор, який з кожним днем ​​набуває все більшої популярності, насправді ж більш калорійний і має масу домішок. Це той же тростинний цукор, тільки нерафінований.

Ось ще цікаві факти про цукор:

— Завдяки розведенню тростника на Сурінамі, Нью-Йорк перейшов у володіння Британії в 1674 році.
— Близько 1 мільйона рабів з африканського континенту привезені європейцями на плантації Ямайки і Барбадосу для збору врожаю тростника з 1701р по 1810р.
— Цар Петро I видав указ виробляти цукор в 1718 році.
— У XVIII столітті німецький хімік Маркграф довів цукор до стану «твердого».
— В XIX столітті за фунт цукру українці платили 3 рубля, при тому, що шматок яловичини становив 2 копійки, а курка коштувала 5 копійок.

 І на останок

Звичайно ж все змінилося з XIX століття, не кажучи про те, що було раніше. Цукор придбав найпотужнішу популярність, бізнесмени роблять колосальні гроші на даному виробництві, а споживачеві завжди є, що вибрати на прилавках магазинів. Будьте уважні при покупці того чи іншого виду цукру і тоді все «з’їдене» йтиме вам лише на користь.